Mondkapjes voor Turiani Hospital

Nu Corona ook de regio waarin het Turiani Hospital ligt is genaderd wordt hard gewerkt aan beschermende maatregelen voor de medewerkers van het ziekenhuis. En ook in Turiani dreigt een tekort aan mondkapjes.

We hebben contact gezocht met Nicholas Dobbinga, medewerker van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, en ontwikkelaar van mondkapjes gemaakt van inpakpapier waarin onder normale omstandigheden instrumentarium wordt gesteriliseerd. De betrouwbaarheid ligt op het niveau van het chirurgische mondkapje. Hij stond meteen achter ons plan het ontwikkelde manual te gebruiken voor Turiani.

Deze heldere beschrijving hoe de kapjes gemaakt moeten worden, voorzien van duidelijke foto’s, is door ons in het Engels vertaald en naar Turiani gestuurd.

Dagelijks worden nu betrouwbare mondkapjes gemaakt voor gebruik op de afdelingen. Ook met twee andere ziekenhuizen in Tanzania hebben we contact over deze werkwijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief ontvangen?

Als u uw emailadres aan ons doorgeeft, dan houden we u via onze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen in het Turiani Hospital. Ook ontvangt u een uitnodiging voor onze jaarlijkse vrienden bijeenkomst, waar u de verhalen uit Tanzania rechtstreeks kunt horen en uw vragen kunt stellen. Download de laatste nieuwsbrieven: Februari 2023, Februari 2022, Juli 2021, December 2020, Februari 2020