Doel gehaald – Actie Pharmacy

De apotheker van het ziekenhuis heeft ons gevraagd hulp te bieden bij de transformatie van de huidige ziekenhuisapotheek naar een apotheek met een regionale functie. De gezondheidsposten (dispensaries) in de regio kunnen dan hun medicijnen betrekken bij de ziekenhuisapotheek. Bijkomend effect is dat ook eerder gebruik zal worden gemaakt van andere diensten van het ziekenhuis zoals X-ray en laboratoriumonderzoek.

Een basisbedrag van € 13.000 is nodig om de apotheker bij de uitvoering van haar plan te steunen. Voor dit bedrag kan zij een basisvoorraad medicijnen aanleggen, extra koelkasten aanschaffen en een computer voor de administratieve verwerking.

Samen met de Wilde Ganzen hebben we deze actie onder onze Vrienden in gang gezet.

Resultaat:

Eind januari 2021 kunnen we € 13.000, – overmaken aan Turiani ziekenhuis: € 8.666, – als bijdrage van donoren en Vrienden en € 4.333, – van de Wilde Ganzen.

Namens Turiani ziekenhuis willen we alle gevers hartelijk danken voor hun snelle actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief ontvangen?

Als u uw emailadres aan ons doorgeeft, dan houden we u via onze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen in het Turiani Hospital. Ook ontvangt u een uitnodiging voor onze jaarlijkse vrienden bijeenkomst, waar u de verhalen uit Tanzania rechtstreeks kunt horen en uw vragen kunt stellen.

Download de laatste nieuwsbrief