Actie Ambulance Turiani, start maart 2021

De (enige) ambulance van Turiani Hospital is door een ongeval ernstig beschadigd. Reparatie is dringend nodig zodat de ambulance weer kan worden ingezet voor spoedeisende hulp en vervoer van patiënten naar meer gespecialiseerde ziekenhuizen. Het ziekenhuis kan de reparatiekosten op korte termijn niet financieren. Daarom hebben zij ons om hulp gevraagd. De kosten bedragen in totaal € 6.600, -.

 Ambulancevervoer Turiani

In oktober 2018 is Turiani ziekenhuis gestart met een afdeling spoedeisende hulp en intensive care. Verpleegkundigen zijn hiervoor specifiek geschoold.

Na vervoer van een patiënt naar Dar es Salaam is op 9 maart j.l. (buiten schuld) de ambulance op de terugweg aangereden door een bus. Gelukkig raakte alleen de chauffeur licht gewond, echter de ambulance is zwaar beschadigd.

Circa 600.000 mensen in het plattelandsgebied rond het ziekenhuis zijn afhankelijk van deze dienstverlening. Zonder ambulance moeten (soms ernstig zieke) patiënten worden vervoerd achter op (motor)fietsen, in laadbakken van vrachtauto’s of met de bus.

Doet u ook mee?

Uw donatie is meer dan welkom. Graag bij een donatie voor dit doel vermelden: Ambulance Turiani. Deze wordt dan met 50% vermeerderd door hulporganisatie Wilde Ganzen, onze samenwerkingspartner, waarmee we de afgelopen jaren al meerdere projecten in Turiani hebben kunnen realiseren. Meer informatie leest u hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief ontvangen?

Als u uw emailadres aan ons doorgeeft, dan houden we u via onze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen in het Turiani Hospital. Ook ontvangt u een uitnodiging voor onze jaarlijkse vrienden bijeenkomst, waar u de verhalen uit Tanzania rechtstreeks kunt horen en uw vragen kunt stellen.

Download de laatste nieuwsbrief